Rolgordijnen kopen? Waar moet je aan denken

rolgordijnen

Je hebt een nieuwe woning of bent misschien wel toe aan iets nieuws. Met rolgordijnen kun je simpel een nieuwe sfeer in een kamer creëren. Denk eens aan de vele transparanties en kleuren die gekozen kunnen worden. Elke transparantie of kleur geeft een kamer een unieke sfeer. Raambekleding kleed de ruimte aan en zorgt voor een gezellig geheel. Raamdecoratie is in Nederland zeer populair en wordt dus veelvuldig gekocht. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van raamdecoratie?

Wat is een rolgordijn

Zoals de naam het eigenlijk al aangeeft is een rolgordijn een gordijn dat opgerold kan worden. Een rolgordijn bedienen kan door middel van een touw of koord die bevestigd is aan de bovenkant van het gordijn of de constructie. Door dit koord of touw te bedienen kan het rolgordijn omhoog en naar beneden bediend worden. Het is aan jou om te bepalen of er licht in de kamer moet komen of dat je licht tegen wilt houden. Het bepalen van de hoeveelheid licht in de kamer kan bepaald worden door het op en neer bewegen van het rolgordijn.

Daarnaast zijn er nog meer voordelen van een rolgordijn.

Een rolgordijn kan in verschillende transparanties besteld worden.De verschillende transparanties zijn verduisterend, lichtdoorlatend, en transparant. Een Lichtdoorlatende stof rolgordijn zorgt voor gefilterd licht van buiten. Deze laat dus licht door, maar het is niet mogelijk om hier doorheen te kijken. Dan zou je een soort van schaduw zien. Bij een verduisterende stof wordt er geen licht van buiten doorgelaten. Verduisterende stoffen worden vaak gebruikt op slaapkamers wanneer een ruimte donker moet zijn. Toch is een verduisterend rolgordijn nooit 100% verduisterend doordat er aan de zijkant gleufjes kunnen zijn waar licht doorheen kan breken.

De laatste transparantie die gekozen kan worden bij aanschaf van een rolgordijn is een transparante stof. Deze stof laat veel licht door en wordt vaak als decoratie gebruikt. Denk je nu poeh welke stof zou het beste bij mijn interieur passen? Ook daar wordt door de meeste bedrijven aan gedacht. Zo is het bij Raamdecoratie.com mogelijk om kleurstalen aan te vragen. Zo is het voor jou makkelijker om de juiste keuze te maken.

Meer tips en tricks in mijn volgende blog op deze website.

Geef een antwoord